2018. február 19., hétfő

Madal Café

Dupla presszókávé pörgeti a pulzusomat, a skandináv pörkölés illata beleivótott az ujjbegyeimbe. Mellettem csapvíz, körülöttem motiváló idézetek, de amúgy a dekor minimális (bár, most így körülnézve, akár elgyönyörködhetnék a velem szemben pihenő böszmenagy La Marzocco kávéfőző masinában. Oroszlánok vannak a sarkaira illesztve, mint a stukkók).

A lakásban a helyzet változatlan, Sándor, az egyik szobát fűtő olajradiátor mellé ma megérkezett József is, aki a nagyszobába igyekszik elhozni a meleget. A konyhában villanyrezsó, a fürdőben hősugárzó, sakkozni kell, mikor melyiket használjuk, mert különben lecsapódik a biztosíték. Még az hiányzik, hogy ne legyen áram sem.
A gázszerelők időnként megjelennek és szétverik a lakás egy random pontját. A cipők a konyhában buliznak, a kabátok a kanapén. Az ágyunkon a helyemen egy hatalmas nagy borfolt tátong, mert Cs tegnap zseniális ötletnek tartotta a matracra tenni a borospoharat.

Szóval én inkább a Madal Caféban próbálom magamba szívni a zent és a koffeint, és egyben tartani az életemet a romokban lévő lakás és a nagyon buta böjt keresztmetszetében. (Mégis hogy jutott eszembe hússal ÉS tejtermékekkel böjtölni?! Honnan lesz fehérje a szervezetemben, eh? Ráadásul mindenki idióta divatvegánnak néz.)

Erőnek erejével a bőgőmajomra terelem a figyelmem és belemerülök a modalitás önsajnálatába. (Senki nem tudja, mi az a modalitás!)

Ritkán vagyok produktív, de amikor igen, az nagyon jó érzés.

A Costában láthatóan pofákat vágtak, amikor növényi tejjel kértem a fletyót (flat white - amúgy soha többé nem teszek ilyet, ihatatlan volt). Aztán irány az IGEN, ahol fél pizzát kértem, de a fiúk közölték, hogy az olyan picire sikerült, hogy odaadják egészben. A pizzát a számba tömködve battyogtam a Kamarába, közben Cs megvette féláron a jegyeket egy régi ismerősöm esti színdarabjára (hirtelen kitaláltuk, hogy menni szeretnénk valahova az este). A Kamarában megörültek, hogy egy pizzával toppantam be, laptop ki, konstrukciós nyelvtanos cikk elő, két rozéfröccs belefér, míg Cs megjön.

Asszem elvesztettem a kapcsolatot a #magyarvalósággal.

3 megjegyzés:

  1. fehérjebevitelhez angol reggeli: bab rántottával? :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. az elmúlt héten minden nap minimum 2 étkezéshez tojást ettem. A tojás király, a tojást imádom, de most már kezdem kicsit még én is megunni. :D

      Törlés
    2. azt megértem :) meg a hüvelyeseket se szeretjük tipikusan minden nap enni...

      Törlés