2015. augusztus 30., vasárnap

Eleje, közepe, vége...

...izé, kiutat látni a csendből.

Miért van az, hogy az előző munkahelyemet azért hagytam ott, mert több idő kellett az egyetemre, és pont abban az időben ért véget a tanév...
...és az új mukahelyemen való kezdés időpontja egybeesik a tanév kezdetének időpontjával.

Mindegy.

Biztos vagyok benne, hogy bírni fogom az iramot, egyrészt mert muszáj, másrészt mert akarom. Tíz körömmel és millió idegsejttel akarok hasznos lenni, mert bár van kifizetődőség az itthonban és a stay-at-home-wife szerepben is, másfél hét alatt pont meguntam.
Pont emlékszem arra a szomorú érzésre, amikor elhagytam a tanszéket júniusban, tudva, hogy nem látom hónapokig.
Pont érdekel a munka, amit elkezdek nemsokára!
Pont... próbára akarom tenni magam, mert úgy érzem (és tudom), hogy az elmúlt hetek az erre való felkészüléssel teltek, és most már szeretnék többet látni, mint a zöld lombokat a hátsó udvarban.

(Megjegyzem, utálok Budán lakni. Remélem minél hamarabb visszaköltözhetek Pestre.)

ZM úr azt mondta ma nekem, hogy ne törődjek semmivel, ami a blogom illeti, a lényeg, hogy én magam megkönnyebbülést lássak benne. Elsősorban magamnak írom, másodsorban csupán a külvilágnak, már akit érdekel.

Úgyhogy most megmondom, hogy az istenbe már, unatkozom, és attól tartok, egy bizonyos fokú szabadságot örökre feladtam. Nem is annyira a párkapcsolat, mint az új lakás miatt. Vagy mindkettő egyformán kiváltotta ezt az érzést. Ülök és teendőket látok... mindenhol...

...szeretnék a kanapén aludni, ruhában.

4 megjegyzés:

  1. Hát úgy, hogy!
    Más embereknek más élményeik vannak ugyanolyan helyekről, főleg ha azok nagyok, és én nem Budán nőttem fel, hanem egy Pécs melletti faluban.
    6 éve élek Budapesten, és mindig is Pesten laktam. Az nekem minden élmény forrása a várossal kapcsolatban, lapos, hogy biciklizhessek, zöld, mert a Városliget szélén laktam, és vagány, mert 5 percre van Belső-Erzsébetváros és 10 percre az Astoria. Minden szép emlékem Pesthez kötődik.
    Ehhez képest most a hegyek miatt nehéz biciklizni, kevés az út, ismeretlenek a helyek, és minden valahogy felnőtt-hangulatot áraszt. Úgy, hogy ott van velem szemben Pest, amit ismerek meg szeretek.

    Hát így, de biztos vagyok benne, hogy Buda sokaknak csodálatos hely. Nekem viszont máshogy alakult az életem.

    VálaszTörlés
  2. Budán merre? :)
    (mindenki megragadja a lényeget, látom :D )

    VálaszTörlés
  3. ...egyáltalán minek is blogolok, elég lenne itt egy névjegy :D

    Zsigmond téren, a Császár-Komjádi uszoda és a Kolosy között. a feltúrt villamossínek mentén. :P

    VálaszTörlés
  4. A legújabb postodat nézve érthető, hogy nem élvezed a helyet, ahol laksz, de meggyőződéses budaiként kifejezetten felháborítónak tartom a lakás, a tér és a környék részéről, hogy nem megfelelő benyomást kelt benned a Duna jobbik oldaláról :D

    VálaszTörlés