2016. október 18., kedd

"a Fá család"

Az én családom olyan, hogy maguk kitesznek egy fél házasságkötő termet, meg persze megtöltik a templom első 5-6 sorát. Nagy lelkesen puszizkodnak, vigyorogva szemeznek egymással, ha a gyűrűfelhúzás megható alkalmához pont a Let Her Go-t játssza a dj aláfestő zenének, és persze mindenkinél van zsepi a meghatott rokonoknak és náthás gyerekeknek.
Az én családomat onnan lehet megismerni, hogy már mind lehúztak egy pálinkát, amikor a többiek még le sem pakoltak, és szabályosan körbekerítik az italospultot. Sörrel a kezükben mennek a csoportos fényképezésre is, és legalább kétszer koccintanak mindenkivel, mert már rég elfelejtették, kivel koccintottak már.

Az én családom az, amelyik elsőként szabadul a táncparkettre, formálja a kört meg a vonatost, kéri le a menyasszonyt, és termeli ki azokat a lányokat, akikkel a piától felbátorodó "kívülállók" elsőként akarnak táncolni, vagy akiket leggyakrabban hívnak a kör közepébe diktálni a ritmust. (Mondjuk Zsófit a 10 évével. Hát ő most alaposan kivette a részét a hepajból, azt a mindenit.)

Az én családom tagjai ütik a fémlavórt egy túlméretezett fakanállal hajnali fél egykor, azt üvöltve, hogy eladó a menyasszony, feltehetőleg egy családtag kezében landol (cseppet sem előre eltervezve) a menyasszonyi csokor (igen ez én voltam), és legalább 1-2 tag lesz, aki egészen hajnalig bírja. Meg legalább egy, aki "kicsit túltolja".

A reggeli során egészen biztosra vehető, hogy az én családom, tehát a Vágner-Timár-Bosnyák konglomerátum, illetve az egyre gyarapodó "csatolt részek" társasága foglalja be a terem kellős közepén a legnagyobb asztalt, és kezd el sztorizni az este eseményeiről, tapsolja meg az újonnan felkelt tagokat, és szórakoztatja a környező asztaltársaságokat, mint egy rögtönzött morning show, akik rendszeresen félrenyelik a reggeli szenyót és teát, mert nem tudnak nem fülelni.

Én persze csúnya vagyok, mert minden dologról már csak az jutott eszembe, hogy "na majd az én esküvőmön hogy lesz". Hát ez már csak így van, de ahogy Csaba a múlt heti műhelytakarítástól lelkesült fel nagyon, úgy én most Andi unokatesóm lagzijától: húha, ezzel a családdal, ezzel lesz a legjobb esküdni és bulizni, mert az én családom messze a legmenőbb, és úristen de imádom őket. ^^

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése