2017. január 24., kedd

egyszerűen muszáj valahova leírni

Egy értelmes világban nem történik olyan, hogy sírva találom az egyik tanáromat a konyhában, mert ma kirámolták a doktoranduszi szobát, és elvitték az összes, tanszéki tulajdonban lévő laptopot és projektort (beleértve az én régi laptopomat is).

Mindezt a finn lektorunk felmondása után, mert szeptember óta nem kapott fizetést, ugyanis az ELTE benyelte az évek óta használt lektori szerződést, átadta egy ügyvédi irodának, és azóta nem veszik fel a telefont.

Egy értelmes világban van ideje a doktori témavezetőnek a vezetettjeivel foglalkozni, és nem azzal köszönt januárban, hogy júniusig be van táblázva ingyenmunkával.

Meg nem kell elküldeni a doktoranduszjelölteket más tanszékek tanáraihoz kopogtatni, mert a mi programunkban tuti nem kapnak államis helyet.

És ez az egész rohadt tanszék nem csak dísznek van itt, hogy legyen mit jelenteni a minisztériumnak, aztán mi meglepve tapasztaljuk, hogy a jelentés szerint itt még szamojedológia szak is van. (1 szamojédos tanárunk van, ő is 3 éve ingyen tanít, folklórt.)

A büdös kurva életbe most már.

6 megjegyzés:

  1. basszus. :( szoktak keringeni Facebookon olyan megosztások, hogy egy zenekar cuccait vitték el, és aki tud/akar, segítsen. esetleg egy ilyesmit? akár pénzre, akár tárgyi adományra. szívesen csinálom, ha magatoknak nem szeretnétek kérni. ill. a cégnél is megkérdezhetem, hogy tudunk-e adományozni. ha gondolod, kérdezd meg a tanárodat/tanszékvezetődet, hogy elfogadnák-e.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez már történik és virális, és már adományoztak is páran. :) Jobb híján a saját számlaszámom adtam meg, ez 10918001-00000027-40380004
      Ha megkérdezed, nagyon megköszönjük.

      Törlés
    2. na akkor egyre gondoltunk :) meg is kerestem a posztot.
      holnap megkérdezem! nemtom mennyi az esély, de kérdezni mindenképp megéri :)

      Törlés
  2. "a finn lektorunk felmondása után" what what? :oo Outi? wtf? mi lesz? :ooo

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. don't panic, Outi marad a tanév végéig. :) Azt mondta, családi okok miatt hazaköltözik.
      Aztán szerválunk új lektort, amennyiben még az Opetushallitus (aki a lektorokat közvetíti) szóba áll velünk ez az orbitális égés után, amit Outi szerződésével művelt az ELTE.

      Törlés
    2. Szegény, egy borzasztó, hogy ilyen megtörténhet, és pont vele, aki annyira segítőkész és kedves ember, és nagyon jó tanár :'(

      Törlés