2015. május 24., vasárnap

rózsaszín álmok

Felszállt a trolira egy csapat lánybúcsút tartó csaj, kb. korombeliek. Az egész busz megtelt vihogással, és nyilván a közvetlen közelemben telepedtek le. A menyasszonyon egy jelzésértékű fátyol, a kísérőin rózsaszín kitűző, és amennyit kivettem a szavaikból, különböző próbatételek teljesítése céljából járják a várost.

Elképesztően idegesítőek voltak.

A menyasszony pirult, vihogott, a társai még jobban vihogtak, és az egész bandáról sütött, hogy nem egészen tudják, mi a fenének csinálják ezt az egész cirkuszt, de nagyon igyekeznek valahogy élvezni.

Itt szeretném leszögezni, hogy ha egyszer én kerülök sorra, én nem ilyen leánybúcsút szeretnék.

Rám senki ne aggasson idétlen fátylakat, ne szólíttasson le velem idegeneket, ne csináltasson idióta feladatokat az egész városban, nem kérek se plüss varázspálcát, se „elkelt” vagy „game over” feliratú pólót, se kibaszott rózsaszínt, se zajt és vihogást és kínos helyzeteket.

Nehezen értem meg, hogy a jó barátnők miért gondolják, hogy egy lánybúcsúnak ilyennek kell lennie, mint egy szalagavatónak, vagy érettséginek, amelynek megvan a maga forgatókönyve, és túl kell rajta esni.

Ha mindenképpen be kell öltözni, adjatok rám mellkidobós gót fűzőt, mint gimnazista koromban. Az emlékeztetne a gondtalan „lányságomra”. Hozzátok vissza nekem a metálos időket, hallgattassatok tarjás Nightwisht és korai Sonata Arcticát, nézegessünk Alhana táboros képeket, itassatok velem Tűzmadár bort, mint anno a 415-ben annyiszor, meg VBK-t, mintha csak Égervölgyben lennénk.
Keressünk fel egy Mister sörözőt, meg a Kálvin téri levesbárt, kérjétek meg, hogy hegedüljek Haramia számokat, torpedózzatok meg a hűtő tartalmával, táncoljunk az ablakban, és emlékeztessetek arra, hogy 2005 óta (kb. akkortól számítom a klasszikus értelemben vett gyerekkor végét) mennyi csodálatos élményben volt részem, részünk, hogy nem éltem hiába, és szerencsés vagyok, hogy ilyen hosszú és tüneményes lánykor adatott meg nekem – és most véget ért.

És ne mutogassatok nekem férfiakat, mert már láttam eleget, és ne gyászoljátok, hogy „vége a bulinak”, mert hulla jó buli lesz itt még, csak nem párt keresek közben. Lehetőleg zárjuk ki az összes pasit, de ha nem, akkor inkább annak örüljünk, hogy sikerült valahogy „révbe érnem”, pedig aztán nem volt egy egyszerű menet, bőven sokszor voltam lehetetlen nyomoronc, de valahogy megcsináltuk. És most jön a feleség project, de a felnőttséghez épp elég legendás emlékem van, amire bármikor visszaemlékezhetek, és eltörölheti bennem a felmerülő hiányérzetet.
Nem kellenek ide idegenek, mi pont elég vagyunk, és a tudat, hogy itt leszünk egymásnak üvöltő gyerekek és gazdasági válság és lustuló férfiak és májfoltos kezek idején is.


Nekem ez búcsúztatná szépen a leányságot.


(Ja, meg persze el kell szívnom egy cigit.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése