2016. május 29., vasárnap

going viral

941 olvasás, 86 megosztás, 112 lájk vagy hasonló. Jelenleg. De a szám még egyre növekszik.

Köszönöm az MTT-seknek és a tanszékieknek, hogy segítettek elterjeszteni a kis jegyzetemet. Öröm látni, hogy ennyire jó fogadtatásban részesült - természetesen nem látok minden megosztást az adatvédelmi beállítások miatt, de a túlnyomó többségnek úgy tűnik, tetszik.

Kb. olyan érzés ez, mint palackpostát feladni: beledobom a nagy árba, aztán jut ahova jut, már nem is látom hova, olvassa aki olvassa, én már semmit nem tudok kontrollálni, csak a tudat marad meg, hogy egy csomó emberrel indítottam egyoldalú párbeszédet. Nem sok kommentet kapok, illetve egyetlen ismerősnek jelölés jött, melyet nem igazoltam vissza, mert nem ismertem a fazont. Meg persze nyilván kaptam negatív visszhangot is, de az már végképp nem lehetséges, hogy kommentsorban játsszuk le az ugor-török háborút vagy magyarázzuk el az alapoktól a szabályos hangváltozásokat meg a genetikai és a tipológiai hasonlóság jelentését.

Nem tudok a szabadulni a gondolattól, hogy ezt a kis, hármunk által, 2 éjszaka alatt összerakott jegyzetecskét többen olvasták, mint az elmúlt évek szakmai vagy ismeretterjesztő cikkeit összesen. Vagy csak néhány kivétellel összesen. És talán nagyobb hatása is volt.

Szóval most örülök. :) És örülök annak is, hogy beigazolódott, hogy lehet mit tenni a finnugrisztika megértetése/népszerűsítése érdekében, mert van rá érdeklődés, ha az emberek elé rakják, a megfelelő formában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése