2012. október 16., kedd

zenék esős napra

Bár tegnap éjjel még szonettet akartam írni (ne is mondjatok semmit....), most nincs kedvem semmihez sem, ami kicsit is jobban megerőltetne, így szabadnapot vettem ki.

Nem szoktam ilyet csinálni, de most úgy döntöttem, megosztok veletek néhány nyugis, összebújós zenét a kedvenc előadóimtól, amit jó érzés ilyen esős napokon egy puha takaróba burkolva, forró teát kortyolgatva, esetleg háziírás vagy blogolás közben, vagy egy jó könyv mellett hallgatni, és közben örülni, hogy nem kint vagytok a hidegben.

---



(Tudom, ez a szám alap, de hát egy ilyen napról nem lehet kihagyni Didót és ezt a klasszikust)



(Katie tipikus esősnap-lány, de most ez az a dal, amit a legszívesebben hallgatok tőle. Nagyon kifejező. :) )




(Celeste most is és ezentúl is az egyik legtehetségesebb, legprofibb előadó a 15 évével a szomszédos Szlovákiából. Ha őt hallgatom, mindig megnyugszom, hogy a világszínvonal nem pénz kérdése.)



(Natashát nyilván nem lehet kihagyni ebből az összeállításból, ez a száma zseniális. Nagyon intim, nagyon csajos.)




(Ez az előzőekhez képest szinte lendületes.  A Centre of the Sun is nagyon jó lett volna, de azt már linkeltem. Ha a Conjure One nem lenne, ki kellene találni. Köszönet a számért gillznek.)




(A Nightwish kicsit nem illik ide, de mindig is ki akartam rakni ezt a dalt egy bejegyzésemhez, csak soha nem illett semmihez sem. Most itt az alkalom. Egyik kedvenc darabom tőlük.)






(Végére a legszebbet: elsősorban Vivinek, aki most tüncög, de mindenki másnak is. Imádom. Köszönet a dalért Kisbergicsnek.)




...és egy ráadás, ami nem annyira nyugis, és egyáltalán nem tipikus Loreena McKennitt-szám, de talán mégis beragyogja ezt a szürke napot egy kis tündérporral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése