2013. szeptember 25., szerda

az ősatyák egy gyíkot küldtek segítőtársnak?

A hajnali aluljáróban a random szembejövő Nóri karjaiba vetettem magam. Olyan vörös a szemed, mint egy drogosnak, állapította meg azonnal. Hm, talán mert MARIhuánát szívtam?... Nem is, csak valaki ellopta az éjszakámat, és ha nincs éjszaka, akkor nehéz aludni, főleg ha az ember alvás címszó alatt csak rémálomból rémálomba dobálja magát. De a marióra könyörtelenül jön, még ha nehezemre is esett memorizálni a keményen, réshangzósan koppanó kifejezéseket. Becsattogott T is, elámult, hogy Tanja csokival és teával vár minket, de az semmi volt ahhoz képest, mennyire elámult Tanja, hogy ilyen gyorsan és ügyesen haladunk, és a végén már magunk legóztuk össze a kis morfémáinkat, és akkuzatívuszoztunk és tagadtunk és jókat vigyorogtunk a szavak etimológiáin... T megtanult mariul bókolni (mert nem bírta ki nyilvánvalóan), Tanja pedig halálra tüncögte magát, hogy erza akcentusa van... lássuk be, ennél kevés kúlabb dolog fordulhat elő a világon. Nem is akartam, hogy vége legyen az órának... imádom ezt a nyelvet!

Salánki tanárnő úgy elkapott, hogy csak na. Így kötöttem ki reggel háromnegyed 11-től délután 5-ig Pomozi tanár úr székében, Petráéknak segítve a Kutatók Éjszakájás plakátok összeeszkábálásában... már el is felejtettem, Petra milyen jó fej, és milyen jó fej Enikő, akit ott ismertem meg, de mintha 5 perc alatt országos barátnőkké váltunk volna, és közben jöttek-mentek az emberek, benézett ez, benézett az, közben én zen nyugalommal és lassan görcsbe álló kézzel nyiszáltam körbe 30 darab papírrénszarvast. Becsapódott Petra barátja, elsütött pár fárasztó viccet. Na de milyen hangot ad ki a rénszarvas? Egyszerre mind a hárman felkiáltottunk: WHAT DOES THE FOX SAY??! És kidőltünk a röhögéstől.
...Na, igen, pont ilyeneket szeretnék, még sokat! Random hasznoskodást a finnugor tanszéken!

Rettenetesen jólesett, hogy Gy még megismert a Borsban! Amerika óta nem voltam ott, mégis örömmel üdvözölt, pedig jól elbénáztam a kasszában!
- Basszus Gyuri, nincs elég pénzem, 30 forint hiányzik! - vinnyogtam. Gálánsan kihúzta magát.
- Ez nem jelenthet problémát, főleg ha rólad van szó! - mondta, és felvette a rendelést. Én meg azt se tudtam, hova tüncögjek... fülig vigyorral tekertem haza a zsákmánnyal.

- Mulan-szagot érzek a levegőben - közölte velem Nóri az esti programot illetően. Egy pillanatra elakadt a lélegzetem majd nyomatékosan rábólintottam. Intuíció rulez!

Finnugor tanszék rulez!
Szonja és Eszti rulez!
Zenére biciklizés rulez!
Akrosztichonok rulez! (nem, ebben nincs :D)
Bokorkaktusz rulez!
Kutatók Éjszakája rulez!

És már nem is nézek ki úgy, mint aki nem aludt az éjjel, hanem inkább mint aki repült, mint Howl...


(random emtétéfarsangos nyál :D )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése