2014. április 29., kedd

all the things that's ever been mine

Vigasztalanul álltam neki az estének. A harmadik éjszaka, amit egyedül (aka Szonja nélkül) töltök, Eszti is inkább dolgozni akart, amikor nekem már a fülem kettéállt a melótól, és megint itt vagyok, egy kvázi üres estén, és még a finnházim is kész.

Na de Ajtósi Napok van, mégis nézzünk le....

Andriska úgy fordult oda hozzám, mintha egész este tudta volna, hogy megjelenek. Odaintettem néhány "túlélőnek", tehát nálam nem fiatalabb kollégistának, és elfoglaltam a lesőállásomat egy kiszolgált széken.

Kevesen voltak, fiatalabbak, azok sem közül a legjobbak. Persze, hétfő este ki megy le bulizni és egyébként is, egy olyan hetet élünk, amikor csak 3 nap lehet dolgozni, és erre a 3 napra szervezni a fárasztó és bódító Ajtósi Napokat, nemár... de így is volt egy kis érdeklődő, bizonytalan hangulat a mindig kicsit döcögős első estén. A fellépő akusztikus zenekarból az egyik tag akár egy laptop is lehetett volna, olyan jelentéktelen volt, ellentétben a nagy szemüveges, kockás inges énekessel, akinek sikerült a világ egyik legborzongatóan kellemesebb hangját odaprodukálni a köztünk lévő x köbméter levegőbe... Na hát őt hallgattuk, közben L. Kata egy kicsit kapatosan odahuppant mellénk.

Katával 4 éve volt, hogy egy remek estét töltöttünk a 4. emeleten, szintén Ajtósi Napokon, akkor beszélgettünk egy kicsit, meg lekváros muffint sütöttünk... és hogy emlékezett rám! Amikor arra gondolok, milyen szörnyű, hogy sok évvel ezelőtti dolgok úgy hatnak, mintha csak tegnap lettek volna, akkor ezentúl visszaemlékszem arra, hogy ezzel más is így van... tehát aki 4 éve jó fej volt, az most is jó fej, és úgy emlékszik rám, mintha csak tegnap lett volna, hogy édes tésztát porcióztunk a muffintepsibe....

Öregnek lenni szívás, mondják, de ahogy két "öreggel", bal oldalamon Andrissal, jobb oldalamon L. Katával ücsörögtem a klubhelyiség közepén, miközben a fiatalabbak tisztelettudóan elkerültek minket... valahogy megértettem, miért jó - még ha nem is a legfontosabb része az életednek -, valami mellett kitartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése