2014. szeptember 11., csütörtök

lelkiterror-kalauz 2.

"Ha szeretnél, nem tennéd ezt velem!"

Vagy épp hogy tennéd.
Vagy máshogy tennéd.
Vagyis mindenképpen úgy viselkednél, ahogy az az ő gondolataiban fel van építve.

Ha szeretnéd, akkor elmosogattál volna, vele maradnál este, nem felejtetted volna el, lefeküdnél vele, nem azt a ruhát vetted volna fel, nem akadékoskodnál, megértenéd, hogy ő fáradt, bántották a munkában, elment előtte a busz, sajt nélkül hozták a pizzáját, hülye vele az anyós, és egyébként is...

...hogy_lehetsz_vele_ilyen.

Mert ha szeretnéd, nem_így_viselkednél. De mivel így viselkedsz, nyilván nem szereted őt, tehát hazugságban tartod, amikor vele vagy vagy vele élsz, és átbaszod, és játszol az érzelmeivel, és érdekből vagy vele, és tönkreteszed az életét, hogy így kihasználod, holott ő valóban szeret. Pfuj!

Mintha lenne a szeretetnek egy olyan, mindenki által ismert kódexe, amit minden rendes ember kívülről fúj, kizárólag te voltál olyan önző rohadék, hogy derogált elolvasni.
Mert különben tudnád, hogy mit csinál az, aki szeret.

Bár most, ahogy belegondolok, valóban van egy ilyen, így szól:
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, az örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

Az elmúlt 2000 év toronymagas bestselleréből idéztem, ennél jobb hivatkozást az általános műveltségre nemigen találhatnék.

Ember, akit ilyen "ha szeretnél, akkor" kezdetű lófaszokkal zsarolnak!

Erre nem lehet mit mondani, mint megkérni a kedves illetőt, hogy most csukja be a kis száját, gondolkodjon el, és majd akkor nyissa ki legközelebb, ha átgondolta, mit mondott.
Mert ha nem hiszi el, hogy szereted, akkor egy dolgot garantálok:

Soha nem nem fogsz neki megfelelően viselkedni.



Ez olyan, mint a féltékenység vagy a harag. Ha féltékeny vagy dühös akarsz lenni valakire, akkor úgyis találsz okot rá, hogy az legyél. Ez nem probléma.

Tehát ha valaki a saját szereteteddel zsarol, az valószínűleg egy súlyosan önbizalomhiányos egyén, aki egyszerűen maga nem hiszi el, hogy bárki szeretheti. Vagy esetleg ő nem szeret téged, és projektál, mert az olyan jó.

Menekülj, bébi. Az életben nem fogod meggyőzni, téged viszont újra és újra megbénít és elgyengít. Tartozol annyival magadnak (és neki is!), hogy ha valaki vagy valami leszívja belőled az életerőt, akkor azt leszakítsd magadról, mert te is és a környezeted is tönkremegy.

Ne dőlj be a lelki terrornak, esengve kérlek.


3 megjegyzés:

  1. Jé, én ezt véletlenül közzétettem! :D

    Hallod, én ezekből előre megírtam egy csomót, és sorban akartam ezeket kitenni, de úgy tűnik, a kettesnél félrenyomtam. Akkor már közzéteszem az elsőt is. :D

    Örülök, hogy tetszik! :)

    VálaszTörlés
  2. Már megint én leszek a paraszt, de a 9gagen szkrollozva szembejött ez a képsor, és nanáhogy a blogbejegyzésed jutott eszembe. Előre is bocsánat. :D http://9gag.com/gag/areO5V0

    VálaszTörlés
  3. ... köszönjük az építő hozzászólást, Szonja :D
    (látod, a kommentek alapján a 9gag-esek szerint is szakítani kell ilyenkor!!!)

    VálaszTörlés