2014. szeptember 22., hétfő

lelkiterror-kalauz 5.

„Senki sem fog annyira szeretni, mint én.”

Vagy a durvább verziója:

„Ugye tudod, hogy senki más nem fog tudni elviselni?”

Ahaha-hahaha-hahaha.

Jaj de amatőr.

Ami az első mondatot illeti, Nóri barátnőmet tudnám felhozni példának, akinek nincs is annyi ujja, mint ahányszor ezt hallotta. Húha, akkor most ki mondott igazat?

Hadd ne kelljen ecsetelgetnem, hogy ez mennyire gáz. Talán mintha látná a jövőt, vagy eleve, a szerelem afféle skála lenne, amin mindenki szépen belövi magát egy értékre, hogy ő ennyire és ennyire szereti a másikat. Tessék szépen nem kiröhögtetni magunkat.

Ami a másodikat illeti, az már keményebb. Mindenkiben ott lappang a gyerekkori hisztik, a családi veszekedések, az elvesztett barátok, az iskolai lebőgések és a visszautasított közeledések riasztó emléke által tüzelve a félelem, hogy ő valójában egy kiállhatatlan, elviselhetetlen, totálisan nyomorék helikopter. Ezt kijátszani pedig eléggé övön aluli húzás.

De ez nem a „csúnya vagy, buta és gázos, de én szeretlek” típusú szatíra, kérem szépen! Azok, akikkel súrlódtál, de még az életedben vannak, azok mind-mind elviselnek, és még jobb, hogy ezt a téged épp zsarolni próbáló embert egyszer annyira levetted a lábadról, hogy kénytelen ilyen olcsó eszközöket is latba vetni a megtartásodért, annyira retteg, hogy elveszít! (Remélhetőleg joggal.)

Vágjuk el a szárnyát, akkor nem fog tudni elröpülni. Remek politika egy párkapcsolathoz.

Az élet összes tapasztalata azt mutatja, hogy ha valakivel nem működik, működni fog valaki mással. Tökre el fog tudni viselni, valószínűleg sokkal jobban, mint ez a kis zsarnokjelölt. Ő az, aki kurva elviselhetetlen.

Ha pedig történetesen egyedül maradsz, akkor meg legalább nem kötöd az életed egy hozzád nem illő, kisebbségi komplexusos diktátorhoz, aki energiavámpírként funkcionál majd minden egyes napod során.


Hidd el, ennél jobb az egyedüllét. Én is megerősítem, de bárki más is. Legalább szabad vagy, és adsz esélyt a hozzád illőbb embereknek/dolgoknak, hogy bekopogtassanak az életedbe…


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése